Project Description

Zdravljenje zob

NAROČITE SE

Zdravljenje zob

NAROČITE SE

Zobe danes lahko uspešno ozdravimo

Kadar sega karies ali poškodba zoba do zobne pulpe (živca), se lahko pojavi vnetje – pulpitis, ki lahko boli, pogosto pa poteka brez bolečine.

Vneta zobna pulpa s časom delno ali v celoti odmre, čemur strokovno rečemo nekroza. Posledica je vnetje kosti pod tem zobom – granulom. Včasih pa se razvije tudi akutno vnetje z oteklino in bolečino – absces.

Takšnim zobem je treba mehansko odstraniti živec in po potrebi zdraviti zob.

Posege izvajamo v lokalni anesteziji, kjer ročno ali strojno očistimo koreninske kanale in jih spiramo s posebnimi tekočinami. Po končanem zdravljenju s posebnimi materiali tesno zapremo koreninske kanale. Poseg je lahko končan v enem do treh obiskih, kar je odvisno od simptomatike.

Po odstranitvi karioznih delov zoba sledi obnova zobne krone.

Amalgamske sive zalivke so estetsko neustrezne, vendar so v določenih pogojih še vedno priporočajo. Njihova značilnost je, da se lažje in hitreje izdelajo, prav tako je amalgam cenovno ugoden v primerjavi s kompozitom, zato je krit iz naslova ZZZS.

»V sodobnem zobozdravstvu je najboljša izbira kompozitna (bela) zalivka, ki se naredi v barvi zoba. Za izdelavo uporabljamo sodobne materiale z najmanjšim skrčkom, s čimer zagotovimo najboljšo tesnost med zalivko in zobom.«

0%
ZADOVOLJSTVO

Poskrbite za lepe in zdrave zobe še danes. Ne jutri.

Naročite se na brezplačni prvi pregled in se pogovorimo o vaših zobeh.

NAROČITE SE