Zdravljenje zob2019-01-04T08:42:12+00:00

Project Description

Zdravljenje zob

NAROČITE SE

Zdravljenje zob

NAROČITE SE

Zobe danes lahko uspešno ozdravimo

Kadar sega karies ali poškodba zoba do zobne pulpe (živca), se lahko pojavi vnetje – pulpitis, ki lahko boli, pogosto pa poteka brez bolečine.

Vneta zobna pulpa s časom delno ali v celoti odmre, čemur strokovno rečemo nekroza. Posledica je vnetje kosti pod tem zobom – granulom. Včasih pa se razvije tudi akutno vnetje z oteklino in bolečino – absces.

Takšnim zobem je treba mehansko odstraniti živec in po potrebi zdraviti zob.

Posege izvajamo v lokalni anesteziji, kjer ročno ali strojno očistimo koreninske kanale in jih spiramo s posebnimi tekočinami. Po končanem zdravljenju s posebnimi materiali tesno zapremo koreninske kanale. Poseg je lahko končan v enem do treh obiskih, kar je odvisno od simptomatike.

Po odstranitvi karioznih delov zoba sledi obnova zobne krone.

Amalgamske sive zalivke so estetsko neustrezne, vendar so v določenih pogojih še vedno priporočajo. Njihova značilnost je, da se lažje in hitreje izdelajo, prav tako je amalgam cenovno ugoden v primerjavi s kompozitom, zato je krit iz naslova ZZZS.

»V sodobnem zobozdravstvu je najboljša izbira kompozitna (bela) zalivka, ki se naredi v barvi zoba. Za izdelavo uporabljamo sodobne materiale z najmanjšim skrčkom, s čimer zagotovimo najboljšo tesnost med zalivko in zobom.«

0%
ZADOVOLJSTVO

Poskrbite za lepe in zdrave zobe še danes. Ne jutri.

Naročite se na brezplačni prvi pregled in se pogovorimo o vaših zobeh.

NAROČITE SE

ZORAN RIBIČ dr. dent. med.

Zasebna zobna ambulanta deluje v občini Dornava, ki je od Ptuja oddaljena 3 km. Naši poslovni prostori so v pritličju nove občinske zgradbe. Kontaktirajte nas za pregled.

[]
1 Step 1
Imeyour full name
Vaše sporočilomore details
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve