Project Description

Protetika

NAROČITE SE

Protetika

NAROČITE SE

Kakovostni zobni nadomestki

Izgubljene zobe se nadomešča s fiksno in snemno protetičnimi rešitvami.

Fiksna protetika obsega rekonstrukcijo enega zoba, več zob ali celega zobnega loka s prevlekami ali mostički.

Prevleke se izdelujejo za obnovo obsežnejših destrukcij zobnih kron, ki jih s plombami ni mogoče obnoviti. Z mostički nadomeščamo manjkajoče zobe, pri čemer je običajno treba obrusiti sosednja zoba. Obsežne fiksne konstrukcije celih čeljusti se izvajajo pogosto pri močnejši obrabi zob, večjem številu manjkajočih zob in za dvigovanje griza.

V naši ambulanti vam običajno ponudimo več možnih rešitev tako glede obsega terapije kot tudi izbora vrste prevleke. Izdelamo lahko:

  • kovinsko porcelansko prevleko (najpogosteje uporabljene),

  • polnoporcelansko prevleko (visoka estetika, najbolj posnema naraven zob) s cirkonsko osnovo ali ips E.max keramiko,

  • fasetirano prevleko (estetsko neprimerna, vendar je najcenejša in krita s strani ZZZS).

Snemna protetika zajema totalne in delne proteze.

Totalne proteze nadomestijo vse manjkajoče zobe in se izdelujejo pri brezzobih pacientih.

V zgornji čeljusti običajno dosežemo s totalno protezo zadovoljivo estetsko in funkcijsko rehabilitacijo. V spodnji čeljusti se s totalno protezo praktično ne more doseči zadovoljiva stabilnost proteze, zato se pacientom svetuje dodatna podpora z implantati (klasičnimi ali mini). Slednji so predvsem primerni za paciente, ki imajo napredovano resorbcijo (izgubo) čeljustne kosti.

Delne proteze izdelujemo pri pacientih, ki so delno brez zob in ni mogoča izdelava mostičkov ali vstavitev implantatov. Kot trajne protetične nadomestke izdelujemo le delne proteze z ulito bazo, ki so lahko klasične (kjer se vidijo zapone) ali pa so takšne, da se elementi, ki fiksirajo protezo, ne vidijo.

“Resično je zelo pomembno, da se izgubljeni zobje čim prej nadomestijo. V zobni ambulanti za odtis zobovja uporabljamo intraoralni skener s katerim je postopek izdelave zobne protetike hiter in kakovosten. ”

0%
ZADOVOLJSTVO

Poskrbite za lepe in zdrave zobe še danes. Ne jutri.

Naročite se na brezplačni prvi pregled in se pogovorimo o vaših zobeh.

NAROČITE SE